GabrielGazet – Juni 2022

Beste lezer van de GabriëlGazet,

Vandaag valt de tweede en tevens laatste nieuwsbrief van dit schooljaar in je digitale brievenbus. Dat impliceert onder andere dat de grote vakantie voor de deur staat. Hopelijk brengt ze de nodige tijd om te onthaasten, met vrienden en familie af te spreken, er te zijn voor elkaar én voor onszelf. We wensen je alvast veel leesplezier met de laatste editie van onze nieuwsbrief van dit schooljaar.

Uitstappen en reizen

Sinds het verschijnen van de vorige GabriëlGazet hebben er weer heel wat activiteiten plaatsgevonden. Tijdens de paasvakantie konden onze leerlingen van het zesde jaar ‘post-corona’ opnieuw genieten van één van de twee laatstejaarsreizen. Na het wegvallen van de reizen naar Napels, Rome en Andalusië waren er een aantal geëngageerde collega’s die in een blitstempo een reis naar Kroatië in elkaar boksten. De leerlingen die hun reis zagen wegvallen door corona kregen de kans om zich hiervoor in te schrijven.

Ook de traditionele reis naar Ierland vond plaats. Naast beide laatstejaarsreizen ging de fietstocht naar Vézelay door.

Na de paasvakantie vonden opnieuw heel wat andere uitstappen plaats. De excursies naar Ham, Samber en Maas, Xanten, Gent, Leiden, Keulen, Brussel en Luik zijn een kleine greep uit het grote aanbod. Je vindt ze verder in de nieuwsbrief allemaal terug.

Feestweekend en vernieuwingen

Ten gevolge van corona en het niet mogen laten plaatsvinden van bepaalde activiteiten, beslisten we om zowel de Gabriëlloop als de brunch, de escape en de oud-leerlingenavond te bundelen in één feestweekend. Op 13 en 14 mei kregen we dan ook heel wat volk over de vloer. Elke activiteit was een enorm succes! Het was fijn om mensen op een meer informele manier te kunnen ontmoeten. Je leest er alles over in deze GabriëlGazet.

Tussen al die activiteiten en de lessen door werd er ook naarstig gewerkt aan de vernieuwingen die op ons bord liggen. Zo werd er onder andere info gegeven over de keuze-uren in het vierde jaar, ouders en leerlingen werden geïnformeerd over de vernieuwde onderwijsstructuur in het kader van het studiekeuzetraject en er werd een voorstel opgesteld van een nieuwe lessentabel in de derde graad.

Infrastructuur

Op infrastructureel vlak blijven we intussen bouwen aan de toekomst. Op de site aan de Molenlei komt in de nabije toekomst een nieuwe lagere school te staan en op de site van het secundair aan de Lange Kroonstraat bouwen we weldra een volledig nieuwe wetenschapsblok.

We hopen tegen eind juli de bouwvergunning op zak te hebben. De aanvang van de werken van beide gebouwen staat gepland in het voorjaar van 2023.

Afscheid en toekomst

We nemen dit schooljaar afscheid van Georges Van Tillo. Hij kan vanaf september genieten van zijn pensioen. Op gepaste wijze vierden we in de loop van het derde trimester zijn afscheid. Verder zwaaien meer dan 170 zesdejaars af. We wensen hen veel succes in de toekomst met alle uitdagingen die hen te wachten staan.

Volgend schooljaar starten we in de tweede graad met twee nieuwe studierichtingen: Bedrijfswetenschappen en Maatschappij- en welzijnswetenschappen. We zijn heel tevreden dat we ons aanbod aan studierichtingen kunnen uitbreiden om zo meer leerlingen de kans te geven om in hun vertrouwde omgeving de schoolcarrière te kunnen verderzetten. 

Voor nu wensen we jou en je dierbaren een deugddoende en vooral welverdiende zomervakantie toe!

Filip Goossens
Algemeen directeur en pedagogisch directeur tweede graad