Eerste jaar – keuze STEM

STEM

Steek jij je handen graag uit de mouwen om je eigen boomhut te maken, een echte of één uit LEGO-blokken? Werk je graag in een team en kan je ook alleen je plan trekken? Denk je wel eens, als je jouw kapotte wekker ziet: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal die wel kunnen maken”? Leer jij graag hoe je die wekker echt in elkaar zit en zoek je dan online naar oplossingen? Heb je je al eens gewaagd aan het programmeren van je eigen game of app? Stel jij ook altijd zoveel vragen? Dan zit je bij STEM helemaal op de juiste plaats.

STEM staat voor vier domeinen: wetenschap, technologie, ontwerp en wiskunde. STEM op school begint dus waar Technopolis stopt. Na het experiment, waarbij we waarnemen, gaan we met de resultaten aan de slag om het bij een volgend experiment nog beter te begrijpen. Of we maken berekeningen aan de hand van de formule die we uit ons experiment hebben afgeleid.

We leren dus niet alleen innovatieve meubelen ontwerpen en programmeren in combinatie met een stukje electronica, we zoeken ook het ideale recept om zeepbellen te blazen en proberen een ei van op het dak van ons college te gooien zonder dat het breekt. We zoeken zelfs de moordenaar van de directeur door sporen te zoeken en vingerafdrukken te vergelijken.

Als je kiest voor deze optie, dan krijg je 3u STEM en 1 extra uurtje Nederlands. De lessentabel zie je hiernaast. Belangrijk om te weten: dit keuzepakket bepaalt niet wat je in het tweede jaar kan of mag doen. Het is eerder bedoeld als kennismaking en smaakmaker.

 

Lessentabel 1A

Algemene basisvorming

28

Hoofdvakken
Frans4*
Nederlands4*
Wiskunde4*
Algemeen vormende vakken
Aardrijkskunde2
Beeld1
Geschiedenis1
Godsdienst2
Klasuur1
Lichamelijke Opvoeding2
Mens en samenleving 2
Muziek 1
Natuurwetenschappen 2
Techniek 2
 

Keuzepakket: STEM

4

STEM 3
Nederlands 1