Chrysostomos wordt gemaskerd bal

Op 28 januari was het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd om de heilige aartsbisschop Chrysostomos te vieren, voornamelijk omdat het dan nog slechts honderd dagen duurt voor de zesdejaars van ons college de school zullen verlaten. Dit jaar zorgde corona ervoor dat dit cruciale feest voor elke zesdejaarsleerling een extra uitdaging werd. Maar een team van enthousiaste leerkrachten, ijverige leerlingen en onze directie hebben een volledig coronaveilig concept uitgedokter waarmee we zelfs de kranten hebben gehaald.

Er werd gekozen voor The Masked Singer, en naar analogie met de populaire televisieshow kropen tal van leerkrachten in een onherkenbaar kostuum en zongen ze, de ene al wat toonvaster dan de andere, in de allerlei gedaanten een lied in. De leerlingen zorgden per bubbel voor de choreografie en een verhaallijn.

Het enthousiasme bij de leerlingen was dit jaar bijzonder groot. In de week voor Chrysostomos werden er elke dag twee filmpjes van gemaskerde leerkrachten online gezet zodat de hele school mee kon raden wie er achter het masker zat. De speurtocht leefde enorm en zowel de leerlingen als het personeel gingen naarstig op zoek naar de verborgen zangers. Op donderdag 28/01 werden alle zingende leerkrachten ontmaskerd in een door de leerlingen gemonteerde en gepresenteerde film die de iedereen kon volgen vanuit de klas. De feestvierders kwamen ook de hele week verkleed naar school. Zo zaten ze in de les als boeren en boerinnen, maar ook als stijlvolle Peaky Blinders uit de jaren 1920, en dit zowel op school als in de online lessen.