Oxfam

We zijn een toffe bende van leerlingen en leerkrachten die op een plezante manier haar steentje wil bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Wat is Oxfam?

Oxfam is een wereldwijde organisatie die producten vanuit verre landen bij ons verkoopt aan een eerlijke prijs. Dat wil zeggen dat de mensen die het gemaakt hebben daarvoor ook een eerlijk loon krijgen.

Wat doen we zoal?

Eerst en vooral is er onze (bij veel leerlingen heel populaire) verkoop van Oxfamproducten, zoals lekkere chips en chocolade in allerlei smaken. Dit doen we tijdens een paar weken per schooljaar. Af en toe doen we ook eens een grotere actie. We brengen ook af en toe een bezoek aan de Wereldwinkel van Boechout of komen samen om enkele dingen over de werking Oxfam te weten te komen of om samen te kokkerellen met de verschillende producten.

Hoe pakken we het aan?

Geregeld spreken we met onze gemotiveerde groep af om alles voor te bereiden. We hebben verschillende werkgroepjes: de verkopers, de stockverantwoordelijken en de promoboys en –girls. Elk groepje heeft zijn eigen verantwoordelijke. De leerlingen plaatsen dus zelf (mits een beetje begeleiding uiteraard) hun bestellingen, maken zelf affiches en verkopen zelf producten op de speelplaats.

Waarom doen we het?

Ten eerste om de leerlingen bewust te maken van de noord-zuid-problematiek. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen beseffen dat veel mensen op de wereld in barre omstandigheden moeten leven, en dat ze, samen met Oxfam, een bijdrage kunnen leveren om hier iets aan te veranderen. Verder leren de leerlingen ook samenwerken en organiseren, dingen voorbereiden en bespreken.

Wie mag er in het Oxfam-team komen?

Iedereen! Heb je zin om zelf te helpen met de verkoop? Kan je goed affiches maken? Of heb je een geweldig idee voor een grootse actie? Laat het ons gerust weten! Je kan steeds terecht bij een van de begeleidende leerkrachten. Misschien tot binnenkort!