CLB

We zijn bereikbaar via telefoon (03 443 90 20) of via e-mail ().  Verder kan u met uw vragen ook terecht bij de CLB-ch@t (www.clbchat.be). 

Het centrum is elke werkdag open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Elke maandag op schooldagen open tot 19 uur. Je kunt met de onthaalmedewerker van jouw school ook (telefonisch) een afspraak maken voor andere gespreksuren.

Sluitingsperiodes:

· Tijdens de weekends

· Tijdens de wettelijke feestdagen

· Tijdens de kerstvakantie; min. 2 dagen geopend (zie website)

· Tijdens de paasvakantie; min. 2 dagen geopend (zie website)

· Tijdens de zomervakantie: gesloten van 15 juli tot en met 15 augustus

· Mogelijke bijkomende sluitingsdagen (bv. Brugdagen): zie website

Je belt best voor een afspraak, zodat de medewerkers je vlot kunnen verder helpen. Voor een volledig overzicht van onze openingstijden verwijzen we u graag naar onze website. Je kan bij het CLB ook terecht voor een anoniem chatgesprek (www.clbchat.be) maandag, dinsdag, donderdag (17 tot 21 uur); woensdag (14 tot 21 uur)

Wat kan het C.L.B. voor jou en jouw kind betekenen? Hier vind je een overzicht waarvoor je bij hen terecht kan

We zijn er voor leerlingen, ouders en school. We werken samen met de school, maar we behoren er niet toe. Je kunt dus gerust los van de school bij ons aankloppen. Je kunt alleen naar het CLB stappen dat samenwerkt met de school waar de leerling ingeschreven is. De leerlingdossiers worden echter altijd overgedragen; dat is wettelijk verplicht. Indien men het belangrijk vindt dat het dossier zo snel mogelijk wordt doorgegeven, kunnen ouders of leerlingen van 14 jaar en ouder, dit schriftelijk meedelen aan de directeur van het vorige C.L.B. Zo hoeft er geen dertig dagen gewacht te worden.

De ouders kunnen op elk moment C.L.B.-begeleiding weigeren.

Het leerlingendossier wordt nog een tiental jaren bewaard in het C.L.B. van de school waar de leerling zijn laatste jaar secundair onderwijs doorbracht. Daarna wordt het vernietigd.