Boeken en materiaal

Tweedehands boeken

Sinds enige jaren worden de meeste handboeken door de leerlingen onderling verkocht en niet meer op het trefmoment in de grote sporthal. Om de leerlingen de gelegenheid te bieden om niet alleen naar individuele leerlingen maar ook naar klasgroepen berichten te kunnen versturen, zal het berichtensysteem in Smartschool tijdelijk opengesteld worden voor een bepaalde periode. Wij vragen dan ook aan de leerlingen zelf de verkoop voor het einde van het schooljaar te regelen met een leerling uit de passende studierichting. Wij leggen er daarbij de nadruk op dat leerlingen erop moeten letten concrete afspraken te maken over de betaling van de verkochte boeken. Opgelet: door de modernisering van het secundair onderwijs kunnen in het schooljaar 2021/2022 enkel leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar tweedehands boeken verkopen.

De leerkrachten zullen ook zelf een controle doen van de boeken die als tweedehands worden aangeboden. Dit doen de titularissen van de klassen; zij spreken af met hun klas hoe ze dit aanpakken. De controle gebeurt als volgt:  

* Boeken waarin geschreven is, die verouderd zijn, onvolledig, versleten of besmeurd, komen niet in aanmerking;

* 75% van de nieuwwaarde voor boeken met uitzicht als nieuw;

* 50% van de nieuwwaarde voor gebruikt uitzicht, de rug is bijna intact;

* 25% van de nieuwwaarde voor de boeken met lichte sleet op rug maar stevig genoeg om te gebruiken.

Hier vind je een lijst van de handboeken die in aanmerking komen om verkocht te worden in schooljaar 2021/2022. De prijzen van de boeken (75% – 50% – 25%) zullen ook op deze lijst vermeld staan. De prijzen kunnen door de verkoper niet gewijzigd worden. De leerling-koper kan dus niet verplicht worden meer te betalen.

Nieuwe boeken

Na de verkoop en aankoop van de tweedehandsboeken kunnen de leerlingen hun nieuwe boeken digitaal eenvoudig bestellen via Lichtvis. De via Lichtvis aangekochte boeken dienen elektronisch op voorhand betaald te worden.

Hoe werkt het? Alles over hoe je je nieuwe boeken moet bestellen, vind je in de brief “Hoe bestel je je nieuwe boeken”. De boeken zal je kunnen afhalen in de grote sporthal op donderdag 26 augustus en vrijdag 27 augustus van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

Wens je de boekenlijsten te raadplegen, surf dan naar st-gabriel.lichtvis.be. Heb je nog een vraag hierover e-mail dan naar . We zijn bereikbaar tot vrijdag 2 juli 2021 en terug bereikbaar vanaf dinsdag 24 augustus 2021.