Boeken en materiaal

Tweedehands boeken

Om de leerlingen de gelegenheid te bieden om niet alleen naar individuele leerlingen maar ook naar klasgroepen berichten te kunnen versturen, zal het berichtensysteem in smartschool tijdelijk opengesteld worden voor de periode van 24 juni t.e.m. 1 juli om een kandidaat te zoeken. Wij vragen dan ook aan de leerlingen zelf de verkoop voor het einde van het schooljaar te regelen met een leerling uit de passende studierichting. Wij leggen er daarbij de nadruk op dat leerlingen erop moeten letten concrete afspraken te maken over de prijsbepaling en de betaling van de verkochte boeken. Onderaan kan u een lijst vinden van de handboeken die in aanmerking komen om verkocht te worden. De prijzen van de boeken (75% – 50% – 25%) staan ook op deze lijst vermeld. De prijzen die hier vermeld staan kunnen door de verkoper ook niet gewijzigd worden. De leerling-koper kan dus niet verplicht worden meer te betalen. Wij verwachten van de verkopende leerling wel een faire waardebepaling van de status van het handboek dat hij wenst te verkopen op basis van de volgende regels: 

* Boeken waarin geschreven is, die verouderd zijn, onvolledig, versleten of besmeurd, komen niet in aanmerking;

* 75% van de nieuwwaarde voor boeken met uitzicht als nieuw;

* 50% van de nieuwwaarde voor gebruikt uitzicht, de rug is bijna intact;

* 25% van de nieuwwaarde voor de boeken met lichte sleet op rug maar stevig genoeg om te gebruiken.

De huidige eerste- en tweedejaars kunnen geen boeken verkopen omdat zij allemaal invulboeken hebben. 

Nieuwe boeken

Na de verkoop en aankoop van de tweedehandsboeken kunnen de leerlingen hun nieuwe boeken digitaal eenvoudig bestellen via Lichtvis. De via Lichtvis aangekochte boeken dienen elektronisch op voorhand betaald te worden. 

Hoe werkt het? Op het einde van het schooljaar (na het rapport) krijg je een e-mail met een persoonlijke link. Surf naar jouw persoonlijke bestelpagina via de link in de e-mail. Kies je studierichting en de gewenste boeken. Boekhandel Salvator maakt de boekenpakketten klaar per leerling. De boeken kunnen afgehaald worden in de grote sporthal van onze school op maandag 26 augustus 2024 en dinsdag 27 augustus 2024 telkens tussen 10.00u. en 12.00u. én tussen 13.00u. en 16.00u.

Wenst u de boekenlijsten te raadplegen, surf dan naar de website van lichtvis. Hebt u op 1 juli nog geen e-mail gekregen, ga dan naar de website van lichtvis om een link aan te vragen. Lukt dit niet, gelieve contact op te nemen via . De boekenlijsten die u kan raadplegen op de website van lichtvis zijn pas definitief op het moment dat u de link ontvangen hebt om de boeken te bestellen.   

Hebt u nog een vraag hierover e-mail dan naar . We zijn bereikbaar tot donderdag 4 juli 2024 en terug bereikbaar vanaf maandag 26 augustus 2024.  

De lijst met schoolbenodigdheden kan u hier vinden. 

Volgend schooljaar moet je in het bezit zijn van oortjes of hoofdtelefoon.