Boeken en materiaal

In deze moeilijke tijden zien wij ons genoodzaakt alvast voor dit schooljaar de procedure inzake de tweedehandse boekenverkoop aan te passen.

Sinds enige jaren worden de meeste handboeken door de leerlingen onderling verkocht en dus niet meer op het voor de leerlingen bekende trefmoment in de grote sporthal. Om de leerlingen in dit verband de gelegenheid te bieden om niet alleen naar individuele leerlingen maar ook naar klasgroepen berichten te kunnen versturen, zal het berichtensysteem in smartschool, net zoals tijdens het vorig schooljaar, tijdelijk opengesteld worden voor de periode van maandag 22 juni t.e.m. woensdag 1 juli. Wij vragen dan ook aan de leerlingen zelf de verkoop voor het einde van het schooljaar te regelen met een leerling uit de passende studierichting. Wij leggen er daarbij de nadruk op dat leerlingen erop moeten letten concrete afspraken te maken over de prijsbepaling en de betaling van de verkochte boeken.

In bijlage van dit bericht kan u een lijst vinden van de handboeken die in aanmerking komen om verkocht te worden. De prijzen van de boeken (75% – 50% – 25%) staan ook op deze lijst vermeld. Uitzonderlijk kunnen dit schooljaar de klassenleraars de status van de handboeken niet voorafgaandelijk controleren. De prijzen die in de bijlage vermeld staan kunnen door de verkoper ook niet gewijzigd worden. De leerling-koper kan dus niet verplicht worden meer te betalen. Wij verwachten van de verkopende leerling wel een faire waardebepaling van de status van het handboek dat hij wenst te verkopen op basis van de volgende regels:

* Boeken waarin geschreven is, die verouderd zijn, onvolledig, versleten of besmeurd, komen niet in aanmerking;

* 75% van de nieuwwaarde voor boeken met uitzicht als nieuw;

* 50% van de nieuwwaarde voor gebruikt uitzicht, de rug is bijna intact;

* 25% van de nieuwwaarde voor de boeken met lichte sleet op rug maar stevig genoeg om te gebruiken.

De huidige leerlingen van het 2de jaar die naar het 3de jaar gaan, kunnen gezien de onderwijshervorming geen boeken verkopen aan de nieuwe leerlingen in het 2de jaar.

Na de verkoop en aankoop van de tweedehandsboeken kunnen de leerlingen hun nieuwe boeken digitaal eenvoudig bestellen via Lichtvis. De via Lichtvis aangekochte boeken dienen elektronisch op voorhand betaald te worden.

Hoe werkt het? Op het einde van het schooljaar krijg je een e-mail met een persoonlijke link. Surf naar jouw persoonlijke bestelpagina via de link in de e-mail. Kies je studierichting en de gewenste boeken. Boekhandel Salvator maakt de boekenpakketten klaar per leerling. De boeken kunnen afgehaald worden in de grote sporthal van onze school op donderdag 27 augustus 2020 en vrijdag 28 augustus 2020 telkens tussen 10.00u. en 12.00u. én tussen 13.00u. en 16.00u.

Wenst u de boekenlijsten te raadplegen, surf dan naar st-gabriel.lichtvis.be.

Hebt u op 1 juli nog geen e-mail gekregen, ga dan naar st-gabriel.lichtvis.be om een link aan te vragen.

Hebt u nog een vraag hierover e-mail dan naar . We zijn bereikbaar tot vrijdag 3 juli 2020 en terug bereikbaar vanaf 24 augustus 2020.