Boeken en materiaal

Tweedehands boeken

Om de leerlingen de gelegenheid te bieden om niet alleen naar individuele leerlingen maar ook naar klasgroepen berichten te kunnen versturen, zal het berichtensysteem in smartschool tijdelijk opengesteld worden voor de periode van maandag 26 juni t.e.m. maandag 3 juli om een kandidaat te zoeken. Wij vragen dan ook aan de leerlingen zelf de verkoop voor het einde van het schooljaar te regelen met een leerling uit de passende studierichting. Wij leggen er daarbij de nadruk op dat leerlingen erop moeten letten concrete afspraken te maken over de prijsbepaling en de betaling van de verkochte boeken. Kan je geen kandidaat vinden, dan is er een mogelijkheid om je boeken te verkopen in de sporthal na het slotmoment van 10 tot 10.30 uur.

De leerkrachten zullen ook zelf een controle doen van de boeken die als tweedehands worden aangeboden. Dit doen de titularissen van de klassen; zij spreken af met hun klas hoe ze dit aanpakken. De controle gebeurt als volgt:  

* Boeken waarin geschreven is, die verouderd zijn, onvolledig, versleten of besmeurd, komen niet in aanmerking;

* 75% van de nieuwwaarde voor boeken met uitzicht als nieuw;

* 50% van de nieuwwaarde voor gebruikt uitzicht, de rug is bijna intact;

* 25% van de nieuwwaarde voor de boeken met lichte sleet op rug maar stevig genoeg om te gebruiken.

Hier vind je een lijst van de handboeken die in aanmerking komen om verkocht te worden in schooljaar 2023/2024. De prijzen van de boeken (75% – 50% – 25%) zullen ook op deze lijst vermeld staan. De prijzen kunnen door de verkoper niet gewijzigd worden. De leerling-koper kan dus niet verplicht worden meer te betalen.

Nieuwe boeken – schooljaar 2023-2024

Na de verkoop en aankoop van de tweedehandsboeken kunnen de leerlingen hun nieuwe boeken digitaal eenvoudig bestellen via Lichtvis, zoals we al enkele jaren doen. De via Lichtvis aangekochte boeken dienen elektronisch op voorhand betaald te worden.

Hoe werkt het? Op het einde van het schooljaar krijg je een e-mail met een persoonlijke link. Je surft naar jouw persoonlijke pagina via de link in de e-mail, kiest de richting die je gaat doen en de boeken die je wil bestellen en eind augustus liggen de boeken voor je klaar. Boekhandel Salvator maakt de boekenpakketten klaar per leerling. Je kan je boeken afhalen in de grote sporthal op vrijdag 25 en maandag 28 augustus, telkens van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Contante betalingen voor of tijdens het afhalen van de boeken zullen niet meer mogelijk zijn: alle boeken dienen elektronisch op voorhand betaald te zijn via Lichtvis.

Wens je de boekenlijsten te raadplegen, surf dan naar st-gabriel.lichtvis.be. Heb je op 1 juli nog geen e-mail gekregen, surf dan ook naar deze site om een link aan te vragen. Heb je nog een vraag hierover e-mail dan naar . Let op: de boekenlijsten zijn pas definitief van het moment dat je je persoonlijke e-mail hebt gekregen.

Hebt u nog een vraag hierover e-mail dan naar .