Eerste jaar – keuze Creatieve vakken

Creatieve vakken

Zoals bij elk keuzepakket in het eerste jaar, krijg je bij de optie Creatieve vakken 4 uren differentiëring. De lessentabel zie je hiernaast. Belangrijk om te weten: dit keuzepakket bepaalt niet wat je in het tweede jaar kan of mag doen. Het is eerder bedoeld als kennismaking en smaakmaker.

Taal en Beeld

Hoe maak je duidelijk wat je écht wil delen?  Hoe breng je een verhaal of een thema helder en aantrekkelijk? Hoe bespeel je je lezer of je publiek? Hoe zorg je dat ze mee zijn? En op welke manier wil je hen aanspreken?

Taal en beeld, twee heel verschillende manieren om jezelf helemaal uit te leven. In het keuzepakket Creatieve vakken ga je experimenteren met Taal en Beeld. De nadruk ligt dus op het doen, op het creëren, eerder dan op de theorie errond. En je zal verbaasd zijn hoeveel manieren er zijn om tot expressie en zelfexpressie te komen. 

Creatieve vakken: theater
Creatieve vakken: theater
Creatieve vakken: collage spreekwoorden
Creatieve vakken: collage spreekwoorden

We werken steeds rond thema’s, die zowel bij Taal als Beeld aan bod komen. Zo schrijf je een dialoog bij Taal, die je nadien omzet in silhouetten bij Beeld om een schaduwspel te spelen. Of je leert over spreekwoorden bij Taal, waarover je nadien een collage maakt over een zelfverzonnen, absurd spreekwoord bij Beeld. Zo leer je al doende alles over communiceren, expressie en verhalen vertellen op allerlei verschillende manieren. Dit keuzepakket is er voor alle creatieve duizendpoten die hun talent verder willen onderzoeken.

Creatieve vakken: schaduwspel
Creatieve vakken: schaduwspel
Creatieve vakken: theater
Creatieve vakken: theater

 

 

Lessentabel 1A

Algemene basisvorming

28

Hoofdvakken
Frans4*
Nederlands4*
Wiskunde4*
Algemeen vormende vakken
Aardrijkskunde2
Beeld1
Geschiedenis1
Godsdienst2
Klasuur1
Lichamelijke Opvoeding2
Mens en samenleving 2
Muziek 1
Natuurwetenschappen 2
Techniek 2
 

Keuzepakket: Creatieve vakken

4

Creatief met beeld 1
Creatief met taal 1
Nederlands 1
Wiskunde 1