Tweede jaar – basisoptie Economie en organisatie

Economie en organisatie

Zoals bij elke basisoptie krijg je bij Economie en organisatie 5 uren differentiatie, speciaal gericht op dit domein. Ben je ondernemend en wil je je ondernemerszin verder ontwikkelen? Dan zit je hier goed. Je krijgt de kans om je ondernemingslust, digitale, sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Ben jij een gemotiveerde ondernemer in spe? Ben jij net als ons geïnteresseerd in het antwoord op de vragen hoe ondernemers ons koopgedrag kunnen beïnvloeden? Hoe prijzen van goederen (bv. nieuwe iPhone 12) en diensten (bv. een kappersbeurt) tot stand komen? Waarom mensen ondernemen? Welke rol onze overheid speelt ten aanzien van ondernemers en consumenten? Welke digitale snufjes er vandaag de dag bestaan Dan ben jij meer dan welkom in de basisoptie Economie en Organisatie! Tijdens het schooljaar werken we rond drie grote thema’s: de consument, de onderneming en de overheid. Dit zijn geen klassieke lessen zoals je die al kent, we werken in interactieve lessen en het is voornamelijk aan jou om de informatie te ontdekken. Dit gebeurt zowel in groep als individueel, in je cursus of op de computer, in het klaslokaal of op locatie. Vervelen doen we ons nooit.

Elke ondernemer heeft een doel voor ogen, voor sommige is dat winst en voor andere een bijdrage leveren aan de maatschappij. Jouw doel zal zijn: ondernemingszin en ondernemerschap ontwikkelen. Die twee doelen zal je nodig hebben op het einde van het jaar, het moment waarop je al je kennis en vaardigheden gaat toepassen in een ondernemend project dat je zelf op poten gaat zetten. Spannend, motiverend en enorm leerrijk!

 

 

Lessentabel 2A

Algemene basisvorming

27

Hoofdvakken
Frans4*
Nederlands4*
Wiskunde4*
Algemeen vormende vakken
Aardrijkskunde1
Beeld1
Engels3*
Geschiedenis2
Godsdienst2
Lichamelijke Opvoeding2
Muziek 1
Natuurwetenschappen 1
Techniek 2
 

Basisoptie

5

Economie en organisatie