Feestweekend – Gabriëlloop

Voor de Gabriëlloop van mei 2024, klik hier. Deze pagina is een overzicht van de vorige editie van de Gabriëlloop.


Op 13 mei organiseren we voor de zesde keer de Gabriëlloop waarbij iedere klasgroep* gedurende 1 uur tracht om zoveel mogelijk rondjes te lopen of te wandelen.

De leerlingen trachten daarom zoveel mogelijk mensen (klasgenoten, vrienden, kennissen, familieleden, sympathisanten, …) te overtuigen om voor hun klas te lopen/wandelen.

Onze focus ligt op de recreatieve loper/wandelaar die zijn of haar sportief engagement ten dienste stelt van een klas van ons college. Of je nu veel of weinig ronden loopt/wandelt, snel of traag, alle beetjes helpen. Ook als u geen leerling of leerkracht van het Sint-Gabriëlcollege kent, bent u uiteraard van harte welkom. Er wordt zowel een wandel- als een loopparcours voorzien zodat echt iedereen kan meedoen!

De klas waar (percentueel) na exact 1 uur (1/2 uur lagere school) het meeste aantal volledige ronden voor afgelegd is, wint! Al blijft het gekende credo ook hier van toepassing: deelnemen is belangrijker dan winnen!

De verschillende eetstandjes en het gelegenheidscafé Den Engel zorgen ervoor dat u voor, tijdens en na de fysieke inspanning nog gezellig kan bijpraten met vrienden en oude bekenden.

* klassamenstelling tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding

Contactinfo:

Inschrijving en programma

Alle deelnemers betalen bij de voorinschrijving 3 euro. Nadien kan je enkel nog de dag zelf inschrijven en betaalt iedereen €5. Leerlingen en medewerkers van het college krijgen hun 3 euro terug onder de vorm van een eet- en drankbon wanneer ze hun borstnummer komen afhalen én wanneer ze zich inschrijven voor dinsdag 10 mei (23.59u.).

Ook mensen die uit sympathie voor de school en voor de gezelligheid willen komen lopen of wandelen, zonder hun ronden te laten meetellen voor een klas, zijn van harte welkom!

De deuren gaan open vanaf 17.15 u. We verwachten veel volk. Kom dus zeker goed op tijd zodat u tijdig uw borstnummer kan ophalen in de feestzaal. De algemene voorwaarden voor de Gabriëlloop vind je hier.

Bereikbaarheid en plattegrond

De school is het makkelijkste bereikbaar te voet of met de fiets! Ruim 1500 fietsparkeerplaatsen zorgen er voor dat uw stalen of aluminium ros goed gestald is.

Rond het Sint-Gabriëlcollege liggen heel wat parkeermogelijkheden. Tussen 18:30u. en 21.15u. is er geen verkeer mogelijk is in de straten van het parcours. Zorg er dus voor dat je buiten de route een parkeerplaats zoekt.

Parcours

Er zijn drie verschillende parcours: voor de lagere school, voor de leerlingen van de eerste, tweede en derde graad die lopen en voor de wandelaars.

Winnaars van editie schooljaar 2021 – 2022